На північному напрямку створюють мобільні вогневі групи ППО

На північних напрямках оборони країни набирає обертів створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Про це в п’ятницю, 20 січня, повідомили в Командуванні Об’єднаних сил ЗСУ.

Зазначається, що на першому етапі роботи створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов.
Вони захищатимуть небо як на підступах до Києва, так і повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України.

“Мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об’єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об’єкти Сумщини”, – зазначив командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

20 січня досвідченим екіпажам передана нова партія позашляховиків, які мають можливість швидко переміщуватись й вражати повітряні цілі – у тому числі безпілотні літальні апарати типу «Mohajer-6» та «Shahed 136».

“Ці групи виконуватимуть завдання на найнебезпечніших ділянках, звідки здійснюватиметься підліт ворожих БПЛА, крилатих ракет або авіації. Робота полягає в тому, що мобільний вогневий підрозділ висовується на визначене місце, відпрацьовує заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повертається до місця дислокації”, – наголосив Наєв.

Читайте також:
Рух опору діє на всіх операційних напрямках, в тому числі північному, – Хоренко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна