Рух опору діє на всіх операційних напрямках, в тому числі північному, – Хоренко

Підрозділи Руху опору готові до розвитку будь-якого сценарію на театрі воєнних дій: створено розгалужену систему на всіх операційних напрямках.

Про це у вівторок, 10 січня, повідомив командувач Сил спецоперацій України бригадний генерал Віктор Хоренко.

За словами Хоренка, Рух опору – це основа спротиву, який відбувається на тих землях, де ворог вже зайшов, а також куди імовірно може зайти.

“Це – люди, які можуть проводити розвідку, виявляти необхідні дані, координати і комунікувати із підрозділами Сил оборони України, при цьому перебуваючи у тилу ворога, на окупованих ним землях. Це досить дієво і приносить свої результати”, – наголосив командувач.

ССО постійно проводить підготовку цих підрозділів, у тому числі на північних кордонах нашої країни, і це ще один дієвий інструмент для стримування планів противника, додав він.

“У кожного українця, у кожного хто зараз захищає нашу землю не тільки фронті, але і в тилу робить свою роботу задля перемоги, – мета одна. Це – щоб російський окупант покинув нашу територію в тих рамках, в яких ми її отримали в 1991 році”, – резюмував командувач ССО.

Читайте також:
Рух опору в Криму оголосив полювання за колаборантом Аксьоновим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна