Зеленський доручив готуватися до президентських виборів 31 березня 2024 року, – Гончаренко

Володимир Зеленський ухвалив рішення щодо проведення президентських виборів 31 березня 2024 року. Глава держави дав доручення готуватися до цього.

Про це заявив народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко в ефірі “Еспресо” 5 листопада.

“За моєю інформацією, Володимир Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення Офісу президента готуватись до виборів, які планують провести 31 березня 2024 року. Це начебто конституційний термін – остання неділя березня”, – сказав він.

За словами Гончаренка, пояснити таке рішення суспільству збираються тим, що це начебто вимога західних партнерів. Зокрема, тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність. Особливо на фоні того, що російський диктатор Володимир Путін в березні планує провести вибори.

“Хочу відразу запевнити, що західні партнери ніяких виборів від нас не вимагають. Немає жодних публічних чи не публічних вимог. Це ніяк не повʼязано з нашими партнерами. Це виключно політичні завдання, які перед собою ставить Офіс президента. Мова йде виключно про президентські вибори. Оскільки парламентські прямо заборонені Конституцією України”, – заявив нардеп.

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Володимир Зеленський розглядає можливість проведення виборів весною 2024 року та зважує різні “за” і “проти”. При цьому дипломат наголосив, що проведення виборів під час війни з Росією призведе до “безпрецедентних” викликів.

Читайте також:
Зеленський розповів, за яких умов можливі чергові вибори в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна