Зеленський розповів, за яких умов можливі чергові вибори в Україні

Вибори в Україні можуть відбутися, якщо парламенту вдасться вирішити всі завдання щодо забезпечення доступу до голосування.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському каналу Sky TG24.

“Ситуація складна, але вибори в Україні можуть відбутися, якщо парламенту вдасться вирішити всі завдання щодо забезпечення доступу до голосування. Важливо організувати вибори так, щоб люди, які мають голосувати, могли це зробити безпечно, без нападів. Ми маємо це завдання, якщо наша країна зможе внести поправки до законів, то вибори відбудуться в Україні”, – сказав президент.

Він зазначив, що доступ до голосування повинні мати українці і в Україні, і за кордоном.

Нагадаємо, 2024 року, відповідно до законодавства, мають відбутися вибори президента України. Перший тур має відбутися 31 березня, другий (у разі призначення) – 21 квітня. Чергові вибори парламенту мали б пройти у жовтні 2023 року. Однак у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну зараз діє воєнний стан, під час якого проведення виборів не передбачене.

Читайте також:
Громадські організації просувають заяву про недоцільність виборів під час війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна