Росіяни з 1 січня штрафуватимуть мелітопольців без паспортів РФ і оформлюватимуть їх як іноземців, – Федоров

З 1 січня 2024 року російські війська видаватимуть міграційні карти жителям Мелітополя, які не оформили паспорти РФ. Тих, хто буде без паспортів РФ, штрафуватимуть і оформлюватимуть як іноземних громадян. Їм також загрожує депортація.

Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону, передає “Укрінформ” 6 листопада.

“Вчергове розпочинається нова хвиля паспортизації. Тепер вона не для того, щоб видавати паспорти, а контролювати тих, хто їх не отримав. До липня 2024 року начебто є час у всіх мешканців оформити рашистські паспорти. Так вирішив терорист Путін. Але насправді вже з 1 січня буде працювати такий каральний орган в поліції, який за виявлення людей без рашистських паспортів буде їх щонайменше штрафувати, оформлювати як іноземних громадян та видавати міграційні карти”, – повідомив він.

Перебувати у статусі мігрантів мелітопольці без паспортів РФ можуть не більше року. Для одержання міграційних карт потрібно здавати відбитки пальців, проходити низку перевірок. Процедура також передбачає отримання дозволу на роботу. Людям, які відмовлятимуться виконувати ці умови, загрожують великі штрафи або навіть депортація.

Федоров заявив, що чоловіки разом із російськими паспортами отримують одразу повістки до військкоматів. Він зауважив, що загалом можна говорити про початок повноцінної мобілізації на тимчасово окупованій території.

Читайте також:
У Мелітополі партизани підірвали авто з окупантами-мародерами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна