ГУР показав відео з полювання на “вагнерів” у Судані, – ЗМІ

Видання Kyiv Post оприлюднило відео, на яких, як стверджується, українські спецпризначенці ймовірно полюють на найманців російської “ПВК Вагнер” в Судані.

Про це йдеться в публікації Kyiv Post 6 листопада.

“За словами джерела Kyiv Post у секторі безпеки та оборони України, наразі в цій африканській країні триває операція із “зачистки “ПВК Вагнер”, їхніх місцевих терористів і співробітників спецслужб РФ”, – пише видання.

Співрозмовник додав: “На кадрах, видно роботу, ймовірно, спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР)”.

Джерело видання відмовилося повідомити деталі операції з міркувань безпеки.

На першому чорно-білому відео, яке, схоже, було зняте вночі безпілотником в інфрачервоному спектрі, бійці оточують будівлю. Цілі в ній виділені на відео.

На іншій серії оператор використовує ручний гранатомет, щоб вистрілити у вікно будівлі. Далі можна побачити кілька вибухів.

Друге відео зняте вдень із дрона. Спецпризначенців на ньому не видно, але кілька чоловіків, які виглядають як мішені, біжать вулицями густонаселеного міста чи селища.

Контекст

Український уряд офіційно не визнав ані розгортання бойових підрозділів у Судані, ані проведення операцій проти вагнерівців в цій країні.

Але телеканал CNN інформував з посиланням на джерело в українському війську, що за ударами безпілотників по базах місцевих бойовиків, повʼязаних з “ПВК Вагнер” поблизу столиці Судану Хартума, ймовірно, стоять українські спецслужби.

24 вересня начальник головного управління розвідки України Кирило Буданов не підтвердив і не спростував повідомлень CNN про ймовірну причетність українських спецслужб до атак дронами в Судані. Він наголосив, що підрозділи “ПВК Вагнер” брали участь і в організації і в перевороті в Судані: “Це наші вороги, і ми будемо діяти в будь-якій точці земної кулі”.

Читайте також:
Евакуація українців із Судану: в ГУР переповіли деталі спецоперації “Троянський верблюд”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.