Блінкен “розжував” Конгресу США важливість фінансової допомоги Україні

Допомога США Україні зробила повномасштабне російське вторгнення стратегічним провалом.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, виступаючи перед Сенатом у вівторок, 31 жовтня.

Блінкен сказав американським законодавцям, що без оборонної допомоги США Україні країна-агресор Росія одразу спробує скористатися будь-якою прогалиною.

Він пояснив, що підтримка США допоможе відновити економіку України та компенсувати завдані Росією збитки, а також допоможе «переосмислити» її завдяки “інвестиціям у нові індустрії, інфраструктуру, ланцюжки постачання, пов’язані з Європою та світом, безпечну та чисту енергію, антикорупційні органи, громадянське суспільство та медіа”, пише “НВ”,

Блінкен додав, що схвалене Конгресом фінансування дозволило українцям продовжувати оборону і допомогло забезпечити, щоб вторгнення Росії стало стратегічним провалом. Він також нагадав, що партнери США підтримують Україну значними внесками, і «відвернутися від їхніх зусиль» означатиме довгострокові негативні наслідки для безпеки США і ролі Вашингтона на світовому майданчику.

Держсекретар США сказав, що країна-агресор Росія на тлі західних санкцій дедалі більше покладається на допомогу Ірану і постачає іранському режиму дедалі більш просунуті військові технології, а це підриває безпеку Ізраїлю. Він підкреслив, що дозволити Росії взяти гору за підтримки Ірану буде потуранням і Москві, і Тегерану.

Слухання в Конгресі переривали протестувальники, які вимагали припинення вогню в секторі Гази і «припинення фінансування геноциду [палестинців]».

Читайте також:
Блінкен – у Києві. Вшанував загиблих військових на Берковецькому кладовищі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.