Удар по терміналу “Нової пошти”: в Харкові помер один із поранених під час атаки

У Харкові помер один із поранених під час російського ракетного удару по терміналу “Нової пошти” 21 жовтня.

Про це повідомив у понеділок, 30 жовтня, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Чоловік 25 років, який був госпіталізований до медичного закладу внаслідок удару окупантів по терміналу “Нової пошти”, сьогодні вранці помер у лікарні. Приносимо співчуття рідним та близьким!” – написав Синєгубов.

Таким чином, удар РФ забрав життя вже сімох людей.

“Ще 12 – проходять лікування, двоє з них – в реанімації”, – зазначив начальник ОВА.

Контекст

Ракетного удару по терміналу “Нової пошти” в селі Новий Коротич на Харківщині Росія завдала близько 22:16 21 жовтня. Внаслідок удару  6 людей загинули, ще 17 — постраждали.

Усі загиблі та постраждалі — працівники поштового терміналу. Постраждалі віком від 19 до 43 років отримали осколкові поранення та вибухові травми. Серед них є й у важкому стані.

“Серед ушпиталених двоє перебувають у вкрай важкому стані, шість — у важкому, решта — в стані середньої тяжкості та легкі. Лікарі борються за їхні життя та надають всю необхідну допомогу”, — розповів голова ОВА Олег Синєгубов.

За попередніми даними, ворог вдарив ракетами комплексу С-300.

Як повідомили в пресслужбі “Нової пошти”, у працівників не було шансу добігти до укриття, оскільки сирени прозвучали за секунди до влучання балістики. Згодом це підтвердив заступник голови Харківської ОВА Євген Іванов.

У результаті удару сталася значна руйнація будівлі терміналу, пошкоджені сім вантажних автомобілів та два напівпричепи. Також на об’єкті сталася пожежа на площі близько 300 кв.м.

Спершу експерти ідентифікували за зовнішніми ознаками тіла п’ятьох загиблих. Тіло ще одного чоловіка не вдавалося ідентифікували через значне понівечення внаслідок пожежі. Зрештою опізнали і його.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, станом на 14:22 22 жовтня кількість потерпілих зросла до 17. Ще один працівник підприємства отримав осколкові поранення. Йому надана медична допомога, від госпіталізації відмовився.

Читайте також:
“Нова пошта” назвала імена та вік загиблих під Харковом співробітників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна