Росія набирає жінок у ПВК, щоб відправити на війну проти України, – британська розвідка

Російська приватна військова компанія “Редут”, яка підтримується державою та пов’язана з військовою розвідкою, вербує жінок для відправки на фронт. Вони мають брати участь у бойових діях в Україні у складі окупаційних сил.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у понеділок, 30 жовтня.

Йдеться про батальйон “Борз”, що формується в Росії. Він входить до ПВК “Редут”, який, найімовірніше, безпосередньо фінансується Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) РФ.

Нещодавно було зафіксовано випадки рекрутингу жінок у таке формування. У рекламних оголошеннях в соціальних мережах жінок-новобранців закликають приєднатися до цього батальйону для роботи снайперами та операторами безпілотних літальних апаратів.

У британській розвідці нагадали, що у березні цього року глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про дислокацію в Україні 1100 жінок, що відповідає лише приблизно 0,3 відсотка особового складу росармії.

“Як зазначається в рекламі “Редута”, наразі вони виконують здебільшого функції медичного забезпечення та громадського харчування”, – йдеться у публікації.

У британському оборонному відомстві додають, що залишається незрозумілим, чи будуть офіційні російські сили оборони “прагнути наслідувати цей приклад і відкрити більше бойових ролей для жінок”.

Читайте також:
ПВК “Вагнер” стане підрозділом Росгвардії та частково повернеться на фронт: братимуть навіть найманців з ампутаціями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна