ПВК “Вагнер” стане підрозділом Росгвардії та частково повернеться на фронт: братимуть навіть найманців з ампутаціями

ПВК “Вагнер” офіційно стане підрозділом Росгвардії.

Про це 29 жовтня повідомили на офіційному телеграм-каналі ПВК “Вагнер”.

Як зазначається, з ексвагнерівцями укладатимуть індивідуальні контракти, інакше “допрацьовуватимуть на умовах чинних”. При цьому вся структура групи “Вагнер”, порядок роботи та командири не змінюватиметься.

Після підписання контракту протягом місяця ексвагнерівці проходитимуть навчання.

“Будується з нуля база групи “Вагнер” у зоні СВО, загони готуються до роботи на “ближньому” (6 місяців). Завдання на “далекому” (9 місяців) та Білорусь зберігаються. Оплата, як і раніше, на карту. Забезпечення, лікування, реабілітація так само як у військовослужбовців Росгвардії”, — йдеться в повідомленні телеграм-каналу.

Як повідомив 27 жовтня російському виданню “Важные истории” адміністратор однієї з груп родичів найманців ПВК, де розмістили оголошення про можливість нових контрактів, їх ексвагнерівці зможуть укласти з новим підрозділом у складі Росгвардії. Це буде єдиний загін, тренувальна база якого розташовуватиметься в селищі Козаче Ростовської області.

“Судячи з оголошення, набір відкритий для тих, хто раніше не брав участі у війні в Україні, а також людей, які не служили в армії і людей з ВІЛ та гепатитом. Крім того, новий підрозділ Росгвардії готовий розглянути кандидатури ампутантів “в індивідуальному порядку”, — повідомив адміністратор групи.

Читайте також:
Окупанти заявляють про масове прибуття екс-“вагнерівців” у зону бойових дій в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна