Через негоду загинули троє людей, ще 10 отримали травми, пошкоджено найбільший прапор України і дах замку. ФОТО

Внаслідок негоди в Україні 28 жовтня загинуло троє людей, ще 10 отримали травми.

Про це заявили в пресслужбі ДСНС.

Двоє людей загинули в Києві, ще одна — у Київській області.

Усього понад тисяча рятувальників здійснили 231 виїзд майже по всій території України. Під час виїздів було розпилено та прибрано 353 повалені дерева.

Негодою було пошкоджено 37 будівель в 14 областях та Києві.

Зокрема, частково пошкоджений дах одного з найстаріших замків України — Дубенського замку на Рівненщині. Внаслідок сильного вітру рятувальникам довелося знімати аварійні елементи даху на площі 200 м2.

Окрім цього, як повідомили в КМДА, через екстремальні погодні умови поривами вітру був пошкоджений найбільший прапор України в Києві. Висота флагштока — майже 90 метрів, вага — 32 тонни. Розмір полотнища прапора — 16 на 24 метри. На час негоди прапор зняли.

Як повідомляють у ДСНС, внаслідок негоди також знеструмлено 1880 населених пунктів у 16 областях: Київській, Полтавській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Запорізькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Донецькій, Харківській, Івано-Франківській та Вінницькій. Електропостачання вже відновлюють.

Читайте також:
Через негоду у Києві загинули дві людини, ще семеро отримали травми. У 780 населених пунктах — проблеми з електропостачанням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна