ВАКС доручив примусово доставити в суд нардепа Дубневича через неявку

Через неявку Вищий антикорупційний суд постановив здійснити привід на судове засідання народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн “Укрзалізниці”.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура 27 жовтня.

“26 жовтня 2023 року колегія суддів ВАКС після неявки до суду народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ “Укрзалізниці”, постановила здійснити до нього привід. Здійснення приводу доручено детективам НАБУ”, – ідеться у заяві відомства.

Крім того, ВАКС зобов’язав Дубневича сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

Наступне засідання у справі призначено на 2 листопада.

Нагалаємо, нардепа Ярослава Дубневича також підозрюють в організації розкрадань природного газу на понад 2,1 млрд грн його двома ТЕЦ – Новороздільською та Новояворівською. Крім цього, у легалізації незаконно отриманого прибутку.

17 жовтня НАБУ оголосило його в розшук.

Читайте також:
Микитась отримав підозру за розкрадання сотень мільйонів Міноборони у 2018 році

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.