НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук чинного народного депутата Ярослава Дубневича у справі про розкрадання газу.

Про це у вівторок, 17 жовтня, повідомила пресслужба НАБУ.

“НАБУ розшукує чинного народного депутата України, підозрюваного в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, протягом 2013–2017 років народний депутат, залучивши п’ятьох інших людей, організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовцями Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівщина) на загальну суму понад 2,155 млрд грн.

Він є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили ще в січні 2018 року (епізод щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та в серпні 2020 року (епізод щодо розкрадання газу на 729,8 млн грн).
Дії депутата кваліфікували за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу. Йому може загрожувати до 12 років тюрми.

Дубневич не прибув до НАБУ за повісткою для повідомлення йому про підозру. Наразі розв’язується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також:
Нардепа Дубневича підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна