Коломойський передав свої права на “1+1” колективу групи. Але вирішальний вплив залишив за собою

Український олігарх Ігор Коломойський, який перебуває під вартою, передав свої корпоративні права у медіахолдингу “1+1 media” в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора — Ярослава Пахольчука.

Про це 26 жовтня ідеться в заяві “1+1”. Її було адресовано трудовому колективу медіагрупи та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

“Мною схвалено рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1″, який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу”, — мовиться у заяві Коломойського.

Зазначається, що повноваження щодо управління корпоративними правами передбачають можливість управителя ухвалювати від свого імені будь-які необхідні рішення, крім відчуження та/або обтяження корпоративних прав, належних Коломойському, та отримання дивідендів.

Передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи “1+1 media”, вирішальний вплив (контроль) залишається за Коломойським.

“Передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи 1+1 media, вирішальний вплив (контроль) залишається за Ігорем Коломойським”, – зазначається в документі.

Відповідне рішення було ухвалено строком на 5 років. В 1+1 media пояснюють його “необхідністю захисту та збереження принципів свободи слова, неупередженості та обʼєктивного висвітлення подій, які є критично важливими факторами існування медіакомпанії в умовах великої війни”. 

“На сьогодні вкрай важливо, особливо в умовах турбулентності та повномасштабного вторгнення, зберегти робочий механізм, який формувався роками, та забезпечити безперервність роботи команди задля виконання завдань з інформаційної обороноздатності країни, які покладені на неї”, — резюмував Коломойський.

Читайте також:
Суд залишив Коломойського під вартою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна