У Криму оштрафували двох чоловіків, бо слухали пісню “Доброго вечора, ми з України”

У тимчасово окупованому росіянами Криму двох чоловіків, жителів півострова, оштрафували за те, що вони публічно слухати пісню «Доброго вечора, ми з України».

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, підконтрольний РФ Ленінський районний суд окупованого Криму призначив місцевим жителям Ленуру Халілову та Дмитру Камишанцеву штрафи у розмірі 40 тисяч рублів (15600 гривень).

Чоловіків визнали винними у «дискредитації» російської армії (частина 1 статті 20.3.3 КоАП РФ). На думку окупантів, назва цієї пісні є «військово-патріотичним гаслом», яке «використовується в матеріалах, спрямованих на підрив довіри, авторитету, іміджу збройних сил РФ».

Лубінець наголосив, що у такий спосіб окупанти намагаються залякати та придушити спротив громадян України на території тимчасово окупованого півострова.

Як відомо, це трек 2021 року випуску, який виконує електронний український дует PROBASS ∆ HARDI. Гурт найбільш відомий якраз за пісню «Доброго вечора, ми з України». Сам вислів, який у назві треку, став відомим гаслом українців з початку повномасштабної війни проти Росії, він підіймає дух громадян.

Читайте також:
У Криму троє дівчат написали на авто “Слава ЗСУ”, їх оштрафували й переслідують. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.