У Криму троє дівчат написали на авто “Слава ЗСУ”, їх оштрафували й переслідують. ВІДЕО

В окупованому РФ Криму російський “суд” оштрафував за підтримку Збройних сил України трьох жінок – Ганну Красновську, Наталю Морозову та Євгенію Варежаніну.

Мешканки Судака в автошколі Феодосії нанесли на машину маркером написи “Слава Україні! Героям слава!!!”, “Слава ЗСУ!” тощо.

За повідомленнями росЗМІ, подія на території автошколи сталася 8 січня. Там проходила гра пейнтбольного клубу “Баракуда”. Після неї одна з дівчат (приватний підприємець Анна Красновська) написала проукраїнські гасла на шкільному авто, інші її підтримували: Наталія Морозова (шкільна вчителька) посміхалася, Євгенія Варежаніна знімала відео. Запис виклали в Instagram, заборонений російською владою.

Українських патріоток знайшла окупаційна поліція. На всіх трьох було складено адмінпротоколи. Дівчат змусили записати відео з вибаченнями.

Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своєму телеграм-каналі повідомив, що Красновську оштрафували на 37 тисяч рублів, Морозова й Варежаніна отримали по 30 тисяч рублів штрафу.

Морозову після службової перевірки вже звільнили зі школи.

Контекст

У Криму та Севастополі діє український спротив, водночас російські окупанти та їхні посіпаки продовжують переслідувати проукраїнських мешканців. Зокрема блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-канал публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова людей притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію армії РФ”.
Українська прокуратура почала кримінальне провадження стосовно Таліпова за статтею “розпалювання національної ворожнечі та ненависті”.

Читайте також:
Рух спротиву “Жовта стрічка” заявив про майже 1000 своїх активістів у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна