Кримчанина Мамута Усеїнова, який у Москві став зіркою шоу “Перепой звезду”, силою забрали з мечеті воювати проти України

Кримчанина Мамута Усеїнова, який у Москві став зіркою шоу “Перепой звезду”, насильно відправили у військову частину після того, як його затримав ОМОН під час облави в мечеті в Котельниках Московської області.

Про це повідомляє телеграм-канал Astra з посиланням на представників співака.

Відомо наразі, що Усеїнов перебуває у військовій частині 19612 у Наро-Фомінську. За словами співрозмовника телеграм-каналу, у співака відібрали телефон.

Раніше Усеїнов повідомив, що після п’ятничної молитви на виході з мечеті його і ще кількох парафіян забрав ОМОН і відвіз до військкомату. Там затриманих змушували підписати контракт із російською армією. Усеїнов записав кілька відео, в одному з яких заявив, що відмовляється що-небудь підписувати. За словами співака, йому та іншим відмовникам пригрозили “спілкуванням зі Слідчим комітетом”, передає “Радіо Свобода”.

“Увечері нам оголосили, що всі повинні підписати контракт на рік – або в’язниця. Вранці 21 жовтня на шикуванні я почув, що нас усіх буде відправлено на СВО”, – стверджує Усеїнов.

Він отримав російський паспорт 2014 року в анексованому Криму. За словами співака, він не служив за станом здоров’я. Йому 26 років, тобто за віком він підпадає під призов.

Як відомо, зараз у Росії триває осінній призов на строкову службу в армію. Влада стверджує, що строковики не будуть відправлятися в зону так званої “СВО”, тобто на війну в Україні. При цьому влада активно займається вербуванням військовослужбовців-контрактників.

Читайте також:
Ув’язнені, боржники, колишні військові: Росія щомісяця мобілізує на війну понад 20 тисяч людей, — ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна