До Кримської платформи приєдналися ще дві країни

Ще дві країни – Сьєрра-Леоне та Гана – приєднуються до Кримської платформи.

Про це повідомляє у вівторок, 24 жовтня, “Крим.Реалії” із саміту Кримської платформи в Празі.

«Ми тут, щоб продемонструвати: ми стоїмо разом з Україною, з Кримом. І ми знаємо про несправедливість, з якою вони стикаються. Ми тут, щоб показати нашу підтримку людям, яких несправедливо позбавили прав», – повідомив Ендрю Амоако, другий заступник спікера парламенту Гани.

Він зазначив, що окупація півострова та повномасштабне вторгнення РФ в Україну впливають безпосередньо на країни Африки.

«Ми імпортуємо зерно з України, ціни на продовольство зростають, і це впливає на продовольчу безпеку в Африці», – додав представник Гани.

У Празі 24 жовтня розпочав роботу другий парламентський саміт «Кримської платформи». В заході беруть участь близько 70 парламентських делегацій з усього світу.
Ініційований Україною міжнародний координаційний механізм «Кримська платформа» було розпочато на установчому саміті у Києві у серпні 2021 року. Мета платформи – збереження уваги до Криму у міжнародному порядку денному, захист прав людини у Криму, сприяння деокупації півострова.

Читайте також:
Це історичне досягнення – коли флот РФ тікає не лише із західної частини моря, а й із Криму, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.