Кулеба каже, що Україні треба запровадити множинне громадянство

Одним із елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство.

Про це в понеділок, 23 жовтня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу на дванадцятому Світовому Конгресі Українців.

“Мільйони українців виїхали за кордон, рятуючись від війни. Ми всіляко заохочуватимемо їх повернення додому. Але також розуміємо, що багато хто з них залишиться за кордоном. У цих умовах необхідно зберегти їхній зв’язок із Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним із елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство”, – сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що в Україні давно точиться непроста дискусія на цю тему, наголосивши, що він твердо переконаний у необхідності запровадження множинного громадянства.

“Маємо керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та світі. Ми маємо відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його. Маємо прийняти і доконаний факт, що зі вступом України до Євросоюзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав”, – наголосив Кулеба.

Також він додав, що ця політика має втілюватися розумно, поступово, починаючи з “дружніх країн-союзниць”.

“І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором або недружніми країнами має бути заборонене”, – заявив глава МЗС.

Читайте також:
Олігарх Абрамович обманом отримав громадянство Португалії як “нащадок євреїв-сефардів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна