У районі аеродрому Бердянська, який раніше атакували ATACMS, знову пролунали потужні вибухи. ФОТО

У районі аеродрому міста Бердянськ на півдні Запорізької області, який раніше цього тижня атакували ракети ATACMS, знову чути й видно вибухи.

Про це повідомляють місцеві телеграм-канали.

Самі окупанти повідомляють про роботу ППО.

Контекст

Сили оборони України ймовірно відпрацювали по аеродрому тимчасово зайнятого росіянами Бердянська в ніч на 17 жовтня ракетою MGM-140 ATACMS із касетною бойовою частиною.

Про це у вівторок, 17 жовтня, написав блогер Віталій Трубников. Матеріал про ймовірний удар з ATACMS опублікувало і видання The Wall Street Journal.

“Росіяни стверджують, що на аеродромі тимчасово окупованого Бердянська знайшли суббоєприпас М74, який є складовою касетної бойової частини ракети MGM-140 ATACMS Block 1. В залежності від модифікації кожна така ракета має дальність від 165 до 300 км і містить від 950 до 275 суббоєприпасів М74, відповідно”, – пише Трубников на ФБ.

З його слів, кількість знищеної техніки на аеродромах Луганська і Бердянська, про яку повідомляли ССО, також вказує на використання касетної бойової частини: дев’ять гелікоптерів різних модифікацій, спеціальна техніка, яка знаходилася на аеродромах; пускова установка ППО, склад боєприпасів, пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Крім того, зауважує блогер, у своєму зверненні 17 жовтня президент Володимир Зеленський, подякувавши “деяким нашим партнерам”, натякнув, що була застосована “ефективна зброя, як ми й домовлялись”.

“Минулого місяця домовлялися з Байденом саме про ATACMS”, – наголошує Трубников.

Читайте також:
ЗСУ ймовірно вдарили по аеродрому Бердянська ракетою MGM-140 ATACMS із касетною бойовою частиною. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.