Що буде з Чорноморським флотом після деокупації Криму: експерти озвучили два варіанти

Україна продовжує системно вражати Чорноморський флот Росії та військові об’єкти в окупованому Криму. Після ж деокупації півострова є два варіанти розвитку подій для Чорноморського флоту.

Їх озвучили секретар РНБО Олексій Данілов і речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

За словами Плетенчука, ідеальним варіантом було б, якби Чорноморський флот залишив  Азово-Чорноморський регіон. Але оскільки РФ є спільним користувачем Чорного моря, Чорноморський флот може піти до Новоросійська.

“Після звільнення нашого Криму жодної мови про перебування там російських окупантів йти не може. В ідеалі було б чудово, якби так званий Чорноморський флот взагалі залишив би Азово-Чорноморський регіон. Це той фактор небезпеки, який постійно там присутній. Але РФ є спільним користувачем Чорного моря – тому на їхніх берегах ці бази можуть і далі зберігатися”, — підкреслив Плетенчук у коментарі “Радіо Свобода” 21 жовтня.

Інший варіант — потоплення — добровільне чи примусове.

“Славетні російські військові рефлексії — знищення власного флоту при наближенні противника — мають мати тяглість в часі й традицію наступництва. В іншому варіанті — ЧФ РФ нарізатиметься за принципом салямі: процес болісний, але ЗСУ завдають високоточні удари виключно по об’єктах військової інфраструктури”, — наголосив секретар РНБО Олексій Данілов після ракетного удару по штабу ЧФ в Севастополі 22 вересня.

Читайте також:
“П’ятниця 13-те для Чорноморського флоту”: був уражений не лише патрульний корабель, а й буксир

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна