“П’ятниця 13-те для Чорноморського флоту”: був уражений не лише патрульний корабель, а й буксир

Біля узбережжя Криму 13 жовтня був атакований не лише корабель Чорноморського флоту РФ “Павел Державин”, а й буксир “Профессор Николай Муру”.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук під час телемарафону 14 жовтня.

“Вчора була, можна сказати, така “п’ятниця 13-те” Чорноморського флоту РФ… Двічі було вражено патрульний корабель “Павел Державін” — лише з другого разу він зрозумів, що йому вже пора вшиватися з нашого Севастополя. І так само підтверджуємо поразку буксира “Муру”, який також зараз відбуксовують, — зазначив він.

Попри підтвердження ушкодження патрульного корабля і буксиру, їхній характер, а також деталі операції поки не розкривають.

Передісторія

11 жовтня Telegram- канал “Кримський вітер” повідомив, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель ЧФ РФ “Павел Державин”. Зазначається, що корабель міг підірватись на міні.

Моніторингова група каналу знайшла у морі біля Севастополя корабель та катер.

“Судячи з розмірів корабля — приблизно 60 метрів — це міг бути тільки мінний тральник. Якщо так, то пізно пити “боржомі” тралити міни”, – ідеться у повідомленні.

За повідомленням “Української правди” 13 жовтня, СБУ та ВМС атакували носій крилатих ракет “Буян”і’ і корабель “Павел Державин” (11 жовтня) завдяки експериментальному озброєнню морських дронів.

У Міноборони РФ ці дані не коментували.

13 жовтня Дмитро Плетенчук у коментарі “Укрінформу” підтвердив, що “Павел Державин” отримав друге пошкодження та відійшов на кілька кілометрів.

Читайте також:
Офіційно від речника ВМС: корабель ЧФ РФ “Павел Державин” – пошкоджений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна