Офіційно від речника ВМС: корабель ЧФ РФ “Павел Державин” – пошкоджений

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив пошкодження корабля Чорноморського флоту РФ “Павел Державин”.

Про це він сказав в ефірі “Радіо Свобода” 12 жовтня.

“Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є”, – сказав речник.

Плетенчук наголосив, що “Павел Державин” є кораблем російського флоту. Хоча раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

“Вони мають однакову назву. Наскільки я пам’ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель”

Що передувало

11 жовтня Telegram- канал “Кримський вітер” повідомив, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель ЧФ РФ “Павел Державин”. Зазначається, що корабель міг підірватись на міні.

Моніторингова група каналу знайшла у морі біля Севастополя корабель та катер.

“Судячи з розмірів корабля — приблизно 60 метрів — це міг бути тільки мінний тральник. Якщо так, то пізно пити “боржомі” тралити міни”, – ідеться у повідомленні.




Інцидент прокоментувала керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, обставини події наразі встановлюють.  Але зауважила: “Все може бути”.

У міноборони РФ ці дані не коментували.

Читайте також:
ГУР підтверджує ураження великого десантного корабля та підводного човна РФ у Севастополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.