КНДР передала Росії 350 тис. артснарядів – Кремль готується до тривалої війни, – розвідка Естонії

Країна-агресорка Росія має чотири мільйони артилерійських снарядів, яких вистачить на рік війни малої інтенсивності. Плани Москви продовжувати бойові дії в Україні підтверджують і 350 тисяч артснарядів, які вона отримала від Північної Кореї.

Про це заявив керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, пише ERR 20 жовтня.

Згідно з оцінкою естонських військових, основними напрямками для російських військ в Україні зараз стали дві ділянки фронту – Авдіївка-Мар’їнка і Куп’янськ-Лиман. Якщо влітку там фіксували по 20-40 атак на день, нині ж у середньому на ділянках відбувається по 76 атак на добу.

Росія називає ці дії активною обороною, але естонські військові вважають, що це лише гарні слова, а насправді йдеться про підготовку нового наступу.

“Це послання з політичним змістом. Агресор намагається зняти з себе це тавро і показати своєму народу, що вони займаються активною обороною, а не якимось нападом. Але тим не менш, я мушу визнати, що дії, які вживає Російська Федерація на сході і на північному сході можуть призвести до того, що найближчими тижнями армія РФ спробує розвинути успіх, направити туди додаткові сили і перейти в наступ на тій ділянці фронту”, – зазначив Ківісельг.

Про це свідчить і те, що з Північної Кореї в Росію доставили 350 тисяч артилерійських снарядів. На думку Ківісельга, це суттєве поповнення складів, оскільки в РФ залишалося лише близько чотирьох мільйонів снарядів.

“Якщо ми досі бачили, що Росія випускає близько 10 тисяч снарядів за одну добу, то тієї кількості боєприпасів, що надіслала Північна Корея, повинно буде вистачити на місяць-півтора”, – каже він.

Глава естонської розвідки зауважив, що окупанти знову почнуть бити по енергетичній інфраструктурі України.

“Нам здається, що Російська Федерація вже закінчила підготовку цих ударів. Цього можна очікувати у найближчі тижні чи місяць”, – наголосив Ківісельг.

Читайте також:
На Таврійському напрямку окупанти за 10 днів втратили 5 літаків, хочуть оточити Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна