Сили оборони ліквідували бойовика “Бабая”, який був обличчям “русского міра” у 2014-му

Збройні сили ліквідували на Запорізькому напрямку російського бойовика Олександра Можаєва, відомого як “казак Бабай”, який був одним з “облич” російського вторгнення в Україну 2014 року і таким собі символом “русского міра”.

Про загибель Бабая пишуть російські телеграм-канали.

Можаєв народився 1977 року в російському Білоріченську. Завжди відзначався фанатичними “русскомірськими” поглядами, з 1990-х років перебував у козацькому формуванні “Вовча сотня”. Мав проблеми із законом.

У поле зору преси вперше потрапив під час анексії Криму і подальших бойових дій на південному сході України, де вже командував угрупованням “Вовча сотня”. Був активним учасником так званого “ополчення ДНР”.

Завдяки колоритній зовнішності (сива борода, попри 37-річний вік, казацька папаха), став “зіркою” сюжетів російських пропагандистів.

При цьому сам зізнавався, що поїхав воювати в Україну, бо в РФ його розшукує поліція “за спробу вбивства”.

Фото колоритного “казака” тоді активно використовувалось у демотиваторах, прибічники “русской вєсни” ставили його на аватарки в соцмережах, друкували на футболках тощо.

Водночас Можаєв мав конфлікти з деякими ватажками “ДНР”, через що мусив втекти з Донбасу назад у Краснодарський край РФ.

“Казак Бабай” (Олександр Можаєв) зрештою втік назад у Росію

У 2016 проти банди Бабая навіть почали в Росії розслідування за звинуваченнями у зґвалтуваннях і вбивствах.

А в травні 2022 року Білоріченський районний суд засудив Можаєва до штрафу в розмірі 60 тисяч рублів за вирощування марихуани. Як зазначало видання “Кавказ.Реалії“, у квітні 2021 року Бабай виростив на городі щонайменше 42 кущі марихуани.

У суді Можаєв повністю визнав свою вину й “розкаявся у скоєному”. Врахувавши як пом’якшувальну обставину наявність у нього трьох дітей та героїчну “участь у бойових діях на користь РФ, наявність численних нагород і подяк”, суддя обмежився фактично мінімальною сумою штрафу за таке покарання.

Проте Можаєв штрафу не сплатив і, вочевидь, знову втік від російського “правосуддя” на війну проти України, де й був зрештою ліквідований.

Читайте також:
ЗСУ ліквідували командира роти бойовиків “ДНР”, якого прославляла тамтешня пропаганда

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна