Удар по Грозі: слідчі завершили ідентифікацію загиблих, тіла видають родичам

Слідчі завершили ідентифікацію загиблих через російський ракетний удар по селу Гроза, що на Харківщині. Нині триває видача тіл та фрагментів тіл родичам і знайомим загиблих.

Про це повідомила Нацполіція у вівторок, 17 жовтня.

Правоохоронці кажуть, що росіяни вбили 59 цивільних громадян. Нині близькі та знайомі загиблих забрали 49 тіл. П’ятеро постраждалих з пораненнями перебувають у лікарні. Їхній стан стабільний.

«Сьогодні слідчі працюють у морзі, де відбувається видача тіл та їхніх фрагментів, які на початковому етапі розслідування не були ідентифіковані. Нині вони встановлені», — сказали в поліції.

Як писала “Новинарня“, СБУ встановила особи коригувальників ракетного удару по Грозі 5 жовтня. Ними виявились двоє місцевих братів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон. 

Читайте також:
“Світлини із села Гроза жахають”: представниця ООН назвала воєнним злочином вбивство росіянами понад пів сотні українців

Воєнний злочин Росії – ракетний удар по поминках у селі Гроза

Як писала “Новинарня“, вдень 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза Куп’янського району на Харківщині, коли там проходили поминки.

За інформацією правоохоронців, росіяни застосували для обстрілу одну з модифікацій ракети “Іскандер”. Попередньо, це була балістична версія “Іскандер-М”.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що в кафе, в яке поцілили росіяни, відбувалися поминки за загиблим військовим, але в самому закладі були лише цивільні — майже половина жителів села.

Станом на кінець доби 51 людина загинула, в тому числі – шестирічний хлопчик; шестеро осіб отримали поранення.

Російська атака по селу Гроза 5 жовтня стала наймасовішим злочином росіян за кількістю одночасних смертей на Харківщині від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.
До війни в Грозі жило близько 300 людей.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Із 6-го по 8 жовтня в Харківській області оголосили дні жалоби.

Читайте також:
Криміналісти ідентифікували всіх жертв ракетного удару по кафе в Грозі – 59 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна