США виділять майже $700 млн на модернізацію українських портів і залізниці

Сполучені Штати нададуть майже 700 мільйонів доларів на модернізацію українських портів, залізниці та пунктів пропуску.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков після зустрічі зі спецпредставницею США Пенні Прітцкер.

“У нас є спільна мета — відбудувати Україну краще, ніж було. Закласти основи відновлення та розвитку на десятиріччя. Перше — експортна логістика та транспорт. Маємо модернізувати українські пункти пропуску, порти та залізницю. Це покращить логістику та збільшить експортну спроможність. США планують надати для цього майже $700 млн”, – написав він.
Кубраков та Прітцкер також порушили питання енергетики України. Зокрема, говорили про інвестиції у відновлення енергетичної мережі.
“Уже створена Спільна робоча група для напрацювання моделі співпраці для переходу до реалізації конкретних проєктів. Готовий обговорювати кожен цент американської допомоги та інвестиції. Упевнений, підзвітність та прозорість процесів мотивуватимуть приватний сектор долучитися до масштабних процесів відбудови”, – зазначив міністр інфраструктури.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна