Окремих студентів можуть мобілізувати

В Україні можуть мобілізувати окремих студентів. Йдеться про студентів, які взяли академічну відпустку.

Про це йдеться в листі заступника міністра освіти і науки України Михайла Винницького № 1/15735-23 від 11 жовтня 2023 року, адресованому керівникам закладів вищої освіти.

Його оприлюднив портал Освіта.UA.

“У разі надання академічної відпустки (перерви у навчанні) на особу, яка її отримала, не поширюється дія норм абзацу другого частини третьої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, оскільки під час академічної відпустки такі особи не навчаються”, – йдеться в листі.

Таким чином, такі особи можуть підлягати призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, якщо вони не мають інших підстав для надання відстрочки від призову. У разі призову вони мають право на продовження академвідпустки у зв’язку з мобілізацією.

Читайте також:
Військовий облік жінок, мобілізація та виїзд за кордон із 1 жовтня: вимоги, реальність та відповідальність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна