Рютте – з неоголошеним візитом в Одесі. Анонсував ракети Patriot і катери для України

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в п’ятницю, 13 жовтня приїхав із неоголошеним візитом до Одеси, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Політики обговорили глобальні безпекові питання, повідомив глава держави у Telegram.

“Є нове рішення Нідерландів для посилення української ППО. Обговорили наші подальші можливі кроки щодо коаліції F-16, у якій Нідерланди відіграють лідерську роль, і щодо інших аспектів оборонної співпраці”, – зазначив президент.

Зеленський також обговорив з Рютте посилення санкцій проти Росії.

“Однаково бачимо необхідність значно швидше робити наступні кроки, щоб обмежити російську здатність фінансувати цю війну. Для нас важливо, щоб заморожені російські активи, їхнє використання було спрямоване, зокрема, на відбудову України. Активи терористів повинні піти на відновлення життя після ударів терору. Дякую за розуміння в цьому.”, – наголосив український лідер.

Рютте в межах візиту відвідав порт Одеси, “де українські цивільні працюють у найскладніших умовах”.

Він заявив, що Нідерланди допоможуть Україні придбати патрульні катери. Техніка допоможе убезпечити транспортний шлях для експорту зерна.

Крім цього, прем’єр анонсував передачу Києву додаткових ракети Patriot, “щоб Україна могла захистити себе від варварських авіаударів Росії”.

Рютте наголосив, що “жахливі події в Ізраїлі та Газі не відволікатимуть нас” від підтримки України. Та запевнив, Нідерланди підтримуватимуть нашу державу стільки, скільки потрібно.

Читайте також:
Румунія і Нідерланди погодили створення тренувального центру для пілотів F-16 ЗСУ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна