УЄФА скасувала допуск до міжнародних змагань для російських команд до 17 років

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) переглянула своє рішення та не допустить російські команди у віковій категорії до 17 років до участі у відбіркових іграх Чемпіонату Європи.

Про це пише Associated Press із посиланням на заяву керівного органу УЄФА.

Після чергового засідання виконавчого комітету в УЄФА пояснили, що молодіжні команди з РФ не зможуть повернути, оскільки не вдалося знайти «технічне рішення», яке дозволило б їм грати.

Раніше Асоціація вирішила відновити участь команди росії у віковій категорії до 17 років, бо вважає, що діти не повинні бути покарані за дії, «відповідальність за які лежить лише на дорослих». А ще переконана, що футбол «ніколи не повинен відмовлятися від меседжів миру та надії».

Передісторія

Нагадаємо, ще 28 лютого 2022 року Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про те, що всі російські команди, чи то національні, чи то клубні, будуть відсторонені від участі в змаганнях УЄФА до подальшого повідомлення (через неспровоковану агресію РФ проти України).

У вересні 2023 року УЄФА постановила, що збірні команди Росії віком до 17 років можуть бути допущені до змагань, починаючи з першості 2924 року, без національної символіки.

Однак після цього щонайменше 7-8 національних асоціацій на чолі з Англією заявили, що бойкотуватимуть матчі з командами Росії. Таку позицію зокрема зайняла і господарка чемпіонату 2024 року Швеція.

Читайте також:
Україна не братиме участь у турнірах УЄФА разом з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна