Російський агент у рясі Долгіх утік до Москви. Хто його випустив?

Андрій Ковальов
громадський і церковний діяч, політолог, історик, релігієзнавець, військовослужбовець ЗСУ, речник Генерального штабу Збройних сил України

(FB)

Російський агент у рясі, діяч так званого Московського патріархату в Україні Володимир Долгіх втік із Києва до Москви.

Хто такий цей громадянин Долгіх? Владімір Долгіх – українофоб, сепаратист, пропагандист “русского міра”, дописувач різних проросійських шовіністичних сайтів.

Він багато років служив священником одного з храмів РПЦ в Україні на Позняках у Києві (протоієрей Долгіх служив у храмі Богоявлення та Жон Мироносиць – “Н”).

Разом із тим, що важливо, був викладачем Київської духовної академії і семінарії Московського патріархату в Києві, де готував нових проповідників “русского міра”.

Але не хвилюйтеся академія не осиротіла, там ще досі вистачає сепарів і прихильників “русского міра”. Чого вартий, наприклад, так званий “архімандрит Маркел” – закарпатський сепар Володимир Юрійович Павук.

Зараз російські Z-патріоти у Москві оголосили збір коштів на підтримку біглого попа Володимира Долгіх. У своїх телеграм-каналах російські терористи, які надали прихисток цьому виродку, пробиваються, що “батюшка бєжал от прєлєдованія Служби бєзопасності України”.

Ну а тепер, так би мовити, вишенька на тортику!

Володимир Долгіх багато років був співробітником синодального так званого “військового” відділу Московського патріархату в Україні, був підлеглим агента “Августіна” Адама Маркевича, про якого я вже писав два дні тому.

Цей синодальний “військовий” відділ Московського патріархату в Україні роками займався шпигуванням та диверсіями у Збройних силах України.

Навіть після втечі Долгіх до Москви на сайтах, підконтрольних РПЦ в Україні, зокрема “Правлайф”, фінансованого Новінським і координованого агентом “Антонієм” Іваном Паканичем, продовжують виходити статті за авторством Долгіх.

Тут постають цілком логічні запитання.

Як громадянин призовного віку Владімір Долгіх виїхав за кордон з України?

Хто клопотав про його виїзд?

Очевидно, що про виїзд Долгіх перед Державною службою України з етнополітики та свободи совісті і Держприкордонслужбою клопотала митрополія Московського патріархату в Україні, так звана “Українська православна церква”.

Значить, ті, хто клопотав про втечу громадянина Долгіх, мають відповісти за законом!

Ну, і врешті – це підстава для Служби безпеки України як мінімум завітати до храму на Позняках, де служив Долгіх, і покликати на розмову його церковних керівників, які клопотали про його втечу!

Читайте також:
“Російські агенти, ряджені у камуфляж, шастають по позиціях Збройних сил України”: місія Адама Маркевича “Августіна”


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.