Пропагандисти РФ показали свій підбитий ЗСУ “супертанк” і заявили, що це знищений ХАМАСом танк Ізраїлю

Російські пропагандисти поширили відео власного танка Т-90 “Прорив”, підбитого ЗСУ, видавши його за танк армії Ізраїлю, нібито підбитий бойовиками ХАМАС зі зброї, отриманої від України.

Про це повідомляє Стратком ЗСУ, також відповідні повідомлення можна було побачити в багатьох російських телеграм-каналах та соцмережах, поки їх не почали видаляти (вочевидь, після надто широкого розголосу).

“Ворожі пабліки намагаються переконати свого споживача в тому, що відео містить факт підбиття бойовиками терористичного угруповання ХАМАС ізраїльського танка “Меркава”.

Натомість на відео інші терористи – росіяни, які втрачають свій розпіарений танк Т-90 “Прорив” біля селища Макіївка (Луганська область, Україна)”, – зауважили в Страткомі.

Після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня російська пропаганда почала активно використовувати події на Близькому Сході для поширення антиукраїнських наративів. Зокрема, росЗМІ та інші канали стверджують, нібито бойовики ХАМАС використовують проти ізраїльських військових зброю, яку їм “продала Україна”.

Передісторія

Як стало відомо, на Лиманському напрямку рота протитанкістів 66-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Мстислава Хороброго знищила 25 ворожих танків за чотири дні. Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Командувач оприлюднив відео, на якому показано знищення російського танка Т-90М “Прорив”.

Ураження відбулося на дорозі між селищами Макіївка та Площанка в Луганській області.

Місце ураження танку за координатами – 49.220251, 38.025206.

За даними OSINT-сервісу Oryx, під час повномасштабної російсько-української війни росіяни втратили близько 25 танків Т-90М.

Читайте також:
Російська пропаганда вже використовує війну в Ізраїлі для зменшення уваги до України, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна