Росіяни знову вдарили по Одещині ракетами “Онікс” – пошкодили пансіонат і зерносховище. ФОТО

Уночі проти суботи російські війська знову атакували Одещину надзвуковими протикорабельними ракетами типу “Онікс’, випущеними з берегового ракетного комплексу “Бастіон” у Криму. Є влучання в будівлю пансіонату в рекреаційній зоні та в зерносховище припортової інфраструктури.

Про це вранці 7 жовтня інформує пресцентр Сил оборони півдня України.

Уламками ракет і вибуховою хвилею спричинено пожежу в гаражному кооперативі, пошкоджено  кілька багатоквартирних будинків.

Травмувалося чотири людини. Як повідомив Одеської ОВА Олег Кіпер, люди отримали легкі поранення від уламків скла. Їм надали всю необхідну медичну допомогу.

Наслідки обстрілу Одещини 7 жовтня 2023. Фото: пресцентр Сил оборони півдня України

“Швидше за все, це планова їхня бойова робота, яку вони вже декілька місяців демонструють, починаючи від закінчення участі в зерновій угоді, і вони з того моменту намагаються дискредитувати українську портову інфраструктуру, переконати судновласників і світову спільноту в тому, що порти України — небезпечне місце. Що Україна не здатна дотримуватись своїх зобов’язань, і в тому числі у “зерновій ініціативі”, – розповіла в ефірі телемарафону “Єдині новини” керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Читайте також:
Одещину знову атакували “шахедами”: згоріло 6 фур, 30 вантажівок пошкоджено, є постраждалі

Під ударом ворожих дронів – порти Подунав’я. “Шахеди” задіювали тактику складних маневрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.