Ізраїль контратакує ХАМАС. Прем’єр Нетаніягу виступив із заявою: “Громадяни, ми в стані війни!”

доповнено

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу, перебуваючи в Тель-Авіві, виступив зі зверненням, реагуючи на масштабний напад угруповання ХАМАС.

“Громадяни Ізраїлю, ми в стані війни. Не операції, не перестрілки. Війни”, – заявив глава уряду 7 жовтня.

Він запевнив, що ХАМАС “заплатить” за напад.

Нетаніягу повідомив, що розпорядився “зачистити прикордонні населені пункти від терористів” та “провести мобілізацію резервістів”.

Глава уряду закликав громадян Ізраїлю підкорятися вказівкам армії та управління тилом.

За попередніми даними, в результаті ударів ЦАХАЛу (армії Ізраїлю) у відповідь по цілях у секторі Гази станом на полудень 7 жовтня вбито понад 20 людей, сотні отримали поранення. Про свої втрати заявляють угруповання ХАМАС, “Ісламський джихад” та інші.

ЦАХАЛ продовжує атакувати військові об’єкти у Газі. Обстріли з Гази по Ізраїлю також не припиняються.

За оцінкою командування ЦАХАЛу, з 6:29 до полудня з Гази по ізраїльській території було випущено близько 2200 ракет.

Станом на 11:45 лікарня “Барзилай” (Ашкелон) повідомила про 136 поранених ізраїльтян, доставлених до цієї медичної установи – з них десять у критичному чи важкому стані. До лікарні “Сорока” (Беер-Шева) доставлено понад 140 поранених, понад 20 із них у тяжкому або критичному стані.

Після 13-ї години ізраїльські речники повідомляли вже про щонайменше 22 загиблих від вогнепальних поранень і не менше 545 поранених унаслідок обстрілів.

Контекст

Знищений на кордоні ізраїльський танк Merkava Mark IV

Уранці 7 жовтня ісламістське угруповання ХАМАС почало наступ на територію Ізраїлю з території сектора Гази, захопивши військову базу та ймовірно вбивши велику кількість військових і цивільних. Збройне крило ХАМАСу заявило, що на початку військової операції запустило 5 тисяч ракет і артилерійських снарядів за 20 хвилин.
Оглядачі називають цю операцію найбільшою збройною акцією палестинців проти Ізраїлю з часів другої інтифади (2005 року).

Читайте також:
ХАМАС почав масовану атаку на Ізраїль – тисячі ракет і снарядів, є прильоти і жертви, знищено танк Merkava. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.