РФ перекинула щонайменше 10 кораблів з Севастополя до Новоросійська: в ISW назвали причину

Російські війська перевели декілька  кораблів Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Севастополя до Новоросійська у Краснодарському краї РФ. Імовірно, щоб захистити їх від майбутніх українських ударів по російських активах у захопленому Криму.

Про це ідеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) 4 жовтня.

На супутникових фото від 1 та 3 жовтня видно, що до Новоросійська перекинули не менше 10 кораблів.

Зокрема, росіяни перемістили на нове місце дислокації фрегати “Адмірал Макаров” та “Адмірал Ессен”, три дизельні підводні човни, п’ять десантних кораблів та декілька малих ракетних кораблів.

Супутникові знімки від 2 жовтня показують, що в Севастополі залишилися чотири російські десантні кораблі та один підводний човен класу “Кіло”. Також повідомляється, що в порт Феодосії вперше прибув патрульний корабель проєкту 22160.

Російські війська переміщують елементи Чорноморського Флоту із Севастополя на бази, розташовані глибше в російському тилу.

Однак російський аналітичний центр “Центр аналізу стратегій і технологій” 3 жовтня заявив, що переміщення кораблів Чорноморського флоту з окупованого Севастополя до Новоросійська є звичайною справою.

Читайте також:
Ракети на штаб Чорноморського флоту в Севастополі допомогли навести російські офіцери: партизани назвали причину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна