На фронті загинув пластун, музикант гурту “КораЛЛі” Андрій Чепіль. Ідентифікували за ДНК

Андрій Чепіль, боєць ЗСУ, пластун, український музикант і учасник фольк-гурту КораЛЛі загинув ще 28 червня поблизу села Роботине на Запоріжжі. Тільки зараз його рештки вдалося ідентифікувати за допомогою ДНК.

Про загибель українського бійця Андрія Чепіля повідомила скаутська організація Пласт, до якої він належав з 2001 року.

Андрій Чепіль із позивним Кріс мобілізувався до ЗСУ у березні 2022 року після початку повномасштабного вторгнення при тому, що раніше строкову військову службу він проходив в оркестрі президентського полку імені Богдана Хмельницького.

До повномасштабної війни був відомий як учасник кавер-гуртів Frisson Band і Smerichka, вокаліст і саксафоніст, а також грав на трембіті в фольк рок-гурті КораЛЛі.

Спочатку Чепіль служив кулеметником в одному з підрозділів ЗСУ і брав участь у бойових діях на Харківщині біля Ізюма та Куп’янська.

Далі перейшов до 47-ї окремої механізованої бригади “Магура”, пройшов військові навчання у Німеччині. Служив головним сержантом взводу.

Боєць загинув разом із трьома побратимами 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання щодо штурму ворожої позиції.

Через щільний вогонь тіла загиблих бійців не вдалося евакуювати з поля бою. Залишки тіл евакуювали лише наприкінці липня. Їх передали на ДНК-експертизу, яка тривала понад два місяці.

У Андрія Чепіля залишилася дружина, також музикантка Богдана Кінаш.

Андрій Чепіль (2) Андрій Чепіль (3) Андрій Чепіль (5) Андрій Чепіль (6) Андрій Чепіль (7) Андрій Чепіль (1)
<
>

Читайте також:
“Смайлик” із “Люті”. У пам’ять про рядового поліції з Прикарпаття Олександра Козюка, який загинув під час штурму останньої вулиці Кліщіївки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна