Зарплати полонених віддаватимуть їхнім сім’ям: Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №9638 про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських, які потрапили в полон, та членів їх сімей.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується зберігати грошове забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли безвісти за особливих обставин та можливість виплати їхнім сім’ям. Це не стосується тих, хто здався в полон добровільно або самовільно залишив місця служби.

Крім цього, закон уточнює порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток. А також роз’яснює порядок виплати грошової компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) військовослужбовців та поліцейських.

Ще законопроєктом удосконалено порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Читайте також:
Військовозобов’язаних, які незаконно виїхали за кордон під час воєнного стану, притягнуть до відповідальності після повернення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна