Україна відзначить День захисників 1 жовтня загальнонаціональною хвилиною мовчання

У неділю, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату День захисників і захисниць України. З цієї нагоди о 9:00 загиблі оборонці будуть вшановані загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Про це йдеться в повідомленні у телеграм-каналі президента України Володимира Зеленського, і цю подію анонсує національний телемарафон.

“Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Усіх, хто б’ється заради держави. Усіх, хто додає сили Україні. Усіх, хто віддав своє життя заради України”, – написав Зеленський.

“І цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців. Хай це стане нашою новою традицією”, – наголошується в повідомленні.

“9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність пам’яті про наших полеглих захисників і захисниць”, – ідеться в повідомленні глави держави.

День захисників і захисниць України – державне свято України, яке відзначають у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Було встановлено 14 жовтня 2014 року указом президента Петра Порошенка. Через реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено на 1 жовтня.

Читайте також:
До Дня захисників України учні 122 шкіл по всій Україні висадили калинові Алеї пам’яті Героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна