На форумі оборонних індустрій у Києві наш ВПК уклав понад 20 угод, – Камишін

Під час 1-го форуму оборонних індустрій представники вітчизняного військово-промислового комплексу змогли продемонструвати іноземним партнерам достойний рівень виробництва, що увінчалося укладанням понад 20 спільних угод різного рівня.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час спілкування з журналістами на полях форуму оборонних індустрій, передає “Укрінформ” 30 вересня.

“Сьогодні було підписано більше 20 угод різного рівня. Головне, що цей форум дав можливість українським компаніям познайомитися з іноземними і сформувати спільні проєкти. А для іноземних компаній – зрозуміти, що у нас є достойні виробництва, які спроможні разом із ними виробляти озброєння натовського рівня”, – сказав міністр.

Урядовець підкреслив, що дуже вдячний усім країнам і бізнесам, які від самого початку повномасштабної війни допомагають Україні.

“Але я не менше вдячний і за те, що вони готові допомагати нам розвивати місцеве виробництво. Самостійно, в партнерстві з українськими приватними чи державними компаніями – не так важливо. Головне, щоб розвивалося виробництво в Україні”, – додав Камишін.

За його словами, на другому році війни Україна відчуває нагальну потребу в усіх видах озброєння і військової техніки – від артилерійських снарядів до дронів.

“Ми суттєво нарощуємо наші виробничі потужності щомісяця, за цей рік ми маємо кратне зростання. Але нам усе одно потрібно ще чимало часу, щоб досягти такого рівня, коли ми будемо самодостатніми і спроможними забезпечувати наші Сили оборони”, – зазначив міністр.

Як відомо, 1-й міжнародний форум оборонних індустрій зібрав у Києві 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу.

Читайте також:
Міжнародний форум зброярів у Києві: Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна