Українські пілоти, які навчатимуться на F-16, розпочали мовну підготовку в Техасі, – ЗМІ

Розпочався перший етап з підготовки українських пілотів на F-16 — навчання з англійської мови. Тільки після цього вони зможуть розпочати вивчення американських винищувачів четвертого покоління.

Про це пише CNN з покликанням на речника ВПС США.

Мовна підготовка відбувається у Центрі англійської мови на авіабазі Лекланд у Техасі.

«Тестування визначить їхні наступні курси та час, коли пілоти зможуть розпочати навчання на F-16», — сказав речник американських ВПС.

Очікується, що навчання триватиме кілька тижнів, після чого пілоти відправляться на базу національної гвардії Морріс в Арізоні для навчання на винищувачах четвертого покоління.

Оскільки всі прилади літака підписані англійською, як і всі посібники та інформація щодо повітряного судна, то українським пілотам критично важливо володіти цією мовою, зазначає CNN.

Водночас до мовної підготовки поки що не залучали українських технічний персонал, який навчатиметься обслуговувати F-16. Очікується, що на технічну підготовку приїде понад 200 людей.

Читайте також:
Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 “серйозно зрушило з місця”, географія авіаційної коаліції розширюється, — ПС ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна