Зіграв на гітарі та заспівав блюз: Блінкен ефектно презентував ініціативу глобальної музичної дипломатії

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен започаткував нову ініціативу культурної дипломатії, яку назвали Global Music Diplomacy Initiative.

Про це повідомляється на сайті Держдепу США 27 вересня.

Ця ініціатива є спробою піднести музику як дипломатичний інструмент для сприяння миру та демократії та підтримки ширших зовнішньополітичних цілей США. Вона спрямована на залучення державно-приватного партнерства для створення музичної екосистеми, яка розширює економічну рівність і креативну економіку, забезпечує соціальні можливості та залучення, а також розширює доступ до освіти.

У рамках презентації Блінкен вийшов на сцену як гітарист і вокаліст та видав з ансамблем блюзовий стандарт Hoochie Coochie Man, який у 1950-х роках вперше виконав у записі Мадді Вотерс.

Раніше Блінкен згадував у соцмережах, що є гітаристом-аматором.

Така ініціатива сприятиме включенню американської музики та пісень у навчальні програми в різних країнах світу у рамках вивчення англійської мови.

У її рамках також запускають менторську програму American Music Mentorship Program, яка уможливить приїзд артистів середнього рівня до США для того, щоб налагоджувати зв’язки і отримувати консультації фахівців щодо подальшого розвитку. Перший етап програми відбудеться восени 2024 року.

Один з проєктів від American Music Abroad Academy Cleveland спрямований на професійних молодих музикантів родом з України, щоб організувати їм обмін досвідом з колегами з усього світу і консультації американських фахівців, зокрема щодо збереження культурної ідентичності через музику.

Програми академічних обмінів Фулбрайт і Центру виконавського мистецтва ім. Джона Кеннеді запускають стипендію для іноземних науковців на перетині, які зацікавлені досліджувати, як різні види мистецтва впливають на здоров’я і добробут людства. Конкурс на стипендію відбудеться цієї осені.

Читайте також:
Захід розглядає запити України щодо далекобійного озброєння, але з ракетами ATACMS і Taurus є нюанси: Блінкен розповів, у чому проблема

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.