Під Лиманом розгортається свіжосформована 25-та армія РФ: чи варто цього боятися?

Віктор Кевлюк
експерт Центру оборонних стратегій, полковник ЗСУ в запасі, начальник центру цивільно-військового співробітництва ООШ ЗСУ (2018-2020)

(FB)

Під Лиманом розгортається свіженька, нещодавно сформована, але недоформована 25-та загальновійськова армія ЗС Росії. Що на болотах створили і чи варто цього боятися? Розберемось.

25-та армія має у своєму складі 67-му окрему мотострілецьку дивізію (31-й, 36-й, 37-й мотострілецькі полки та 19-й танковий), сформовану в Башкортостані, 164-ту окрему мотострілецьку бригаду, 176-й стрілецький полк, 11-ту танкову бригаду, 73-тю артилерійську бригаду, 189-й розвідбат, 349-й батальйон зв’язку, 20-й рембат та 149-й рембат.

Нормальна армія повинна мати 4 дивізії, коли скрутно – 2 дивізії та 2 бригади. Хоча на болотах є 29-та армія, котра має взагалі одну бригаду.

Якоїсь військової частини ППО немає зовсім, ракетної, інженерної, РХБЗ, РЕБ, логістики – немає взагалі.

Наш ГУР каже, що укомплектовано все це на 80%, бойовою технікою забезпечене на 50%. Процес їх навчання мав би завершитися до грудня цього року, але – ні, треба під Лиман, бо під Токмаком – все гірше і гірше, і туди з-під Лиману вирушає 41-ша армія ворога.

Тим часом на Херсонщині розгортається аналогічне диво – 18-та армія РФ. Ну, тут таке – HIMARS влупив по КП свіженького полку “запоребриків”. Гостинно зустріли тобто.

З усього цього ми можемо зробити висновок про те, що ні ресурсів, ні людей ворогу вже не вистачає. Особливо сильно не вистачає високотехнологічних систем – ЗРК, зв’язок.

Як пишуть стандарти НАТО, – welcome to the hell, pridurky!

Читайте також:
Росія перекинула свою нову 25-ту армію на фронт, – британська розвідка


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна