На відновлення України: у США обговорюють подальшу долю заморожених $8 млрд РФ

Сполучені Штати Америки заморозили російські суверенні активи на суму 8 мільярдів доларів, більша частина з яких знаходиться в Євросоюзі та Японії. Вашингтон уже працює над передачею їх Києву. Там вважають, що заморожені активи РФ повинні бути використані для післявоєнного відновлення України.

Про це заявила новопризначена спецпредставниця президента Джо Байдена з відновлення економіки України Пенні Пріцкер, пише Financial Times.

Юридичні команди проводять роботу, щоб зрозуміти, що можна робити з російськими активами.

“По суті, якби я сказала не з юридичної точки зору, а з етичної і моральної, то враховуючи руйнування, які росіяни заподіяли Україні, ви знаєте, вони повинні внести свій внесок у відновлення України. З юридичної точки зору питання про те, як це зробити, перебуває в стадії розробки”, – зазначила вона.

Читайте також:
Німеччина проти плану ЄС передати Україні заморожені російські активи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна