У США підтвердили передання списку пріоритетних реформ, які має провести Україна для подальшого отримання допомоги

Вчора, 25 вересня, з’явилася інформація про те, що заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл надіслав на адреси Координаційної платформи донорів та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля лист із переліком реформ, які повинна зробити Україна для продовження надання їй  допомоги.

Сьогодні, 26 вересня, це підтвердили в посольстві США в Україні.

“У рамках діалогу, що триває з Україною та сторонами, зацікавленими у майбутньому успіху України, Сполучені Штати надали запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі”, — йдеться у повідомленні посольства.

Водночас наголошується, що список реформ був наданий як основа для консультацій з урядом України та ключовими партнерами в рамках незмінної підтримки України та її зусиль з інтеграції в Європу.

У посольстві нагадали, що те саме озвучив президент США Джо Байден під час візиту Володимира Зеленського.

“Так само, як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми також прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати”, — зазначив тоді Байден.

Читайте також:
Колишній спецрадник Залужного спрогнозував, коли буде ухвалене рішення про передачу Україні “касетних” ATACMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна