ДБР проводить обшуки в екссудді Ємельянова, якого колись підозрювали у фінансуванні терористичних організації в ОРДЛО

Працівники Державного бюро розслідувань 25 вересня проводять обшуки у колишнього заступника голови Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Загалом тривають понад 10 обшуків. Колишнього суддю, який зараз працює адвокатом, підозрюють в можливому пособництву державі-агресору

Контекст

З посади судді Вищого господарського суду за вчинення Артура Ємельянова звільнила Вища рада правосуддя 3 березня 2021 року за вчинення “істотного дисциплінарного проступку”.

Свого часу він разом з дружиною Світланою фігурували у справі про “легалізацію доходів, здобутих злочинним шляхом” через велику кількість нерухомості, придбаної за кордоном: віллу в Анталії, апартаменти в Дубаї, два готелі у Відні, а також фірму, яка керує трьома готелями у Франкфурті-на-Майні (Німеччина).

У жовтні 2018 року на той час народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що прокуратура Ємельянов та його дружина перебувають під слідством Австрії  за статтями 105 (абзац 1) і 106 Кримінального кодексу Австрії  — “примус до вчинення злочину шляхом насильства або погрози”.

У жовтні 2018-го СБУ заявила, що викрила Ємельянова на фінансуванні терористичних організації в ОРДЛО.

Читайте також:
Антикорупційний суд відмовив в арешті активів Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна