Через постачання деталей для виготовлення дронів для російської армії під санкціями США опинилися 11 компаній

Міністерство торгівлі США 25 вересня оголосило про торговельні обмеження стосовно 11 китайських і п’яти російських компаній, частину з яких звинувачують у постачанні компонентів для виробництва безпілотників для російської армії.

Про це повідомляє REUTERS.

Зокрема, йдеться про китайську компанію Asia Pacific Links Ltd. і російську SMT-iLogic, які нібито брали участь у схемі постачання деталей до раніше занесеного до чорного списку Центру спеціальних технологій запчастин для безпілотників для Головного розвідувального управління Генштабу (ГРУ) Росії.

Як повідомлялося раніше, Asia Pacific Links Ltd. уже фігурувала в журналістському розслідуванні, де була розкрита її роль у постачанні компонентів для російських безпілотників “Орлан-10”.

Ще шість китайських компаній американська сторона звинуватила у ймовірній закупівлі деталей для програми з виробництва безпілотників Іраном, які також використовуються російськими силами для ударів по Україні.

У санкційному списку також опинився Спеціальний технологічний центр у Санкт-Петербурзі, який колись виготовляв різноманітні гаджети для спостереження для російського уряду, а тепер зосереджується на безпілотниках для військових.

“Ми без вагань вживатимемо швидких і значущих заходів проти тих, хто продовжує постачати і підтримувати незаконну і аморальну війну Путіна в Україні”, – наголосив керівник відділу експортного контролю Міністерства торгівлі США Алан Естевез.

Читайте також:
США наклали масштабні санкції на російських олігархів і компанії, що допомагають оборонці РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна