Ігнат назвав причину обстрілів Одещини і Миколаївщини з ракет обмеженого радіусу дії

Російські війська застосовують для завдання ударів по Одеській та Миколаївській областях протикорабельні ракети “Онікс”, що мають обмежений радіус дії, через дефіцит крилатих ракет.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Ракети типу “Калібр” чи Х стратегічної авіації можуть діставати далі, тобто бити углиб країни. “Онікс” туди не дістає, от відповідно їх інколи застосовують і по Одещині і Миколаївщині”, — зазначив він.

Ігнат підкреслив, що ракети “Онікс” мають обмежений радіус дії — до 600 км.

“Якщо ракета випускається нижче, ближче до води, то… її радіус дії зменшується фактично удвічі. Це протикорабельна ракета, яка може бити, у принципі, і по береговій лінії. Тому ворог застосовує той тип озброєння, який має у наявності на цьому напрямку”, — розповів Ігнат.

На його думку, росіяни таким чином заощаджують “Калібри”, застосовуючи для ударів на Південному напрямку інший тип озброєння.

“У них є різні типи озброєння, якими вони атакують. У них є ракети Х-22 на носіях дальньої авіації, є авіаційне озброєння типу Х-59, Х-31 — ракети, якими вони теж часто б’ють по нашій території. Тобто ворог застосовує той тип озброєння, який вважає більш раціональним застосовувати на тому чи іншому напрямку”, — сказав Ігнат.

Коментуючи удар “Оніксом” по рекреаційній інфраструктурі Одещини, речник Повітряних сил ЗСУ припустив, що на політ ракети “можливо, щось вплинуло”.

Читайте також:
Росіяни повторно атакували південь Одещини ракетами “Онікс”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна