Британія підготує ще 30 тисяч українських військових і надасть додаткову допомогу вже до кінця року

Міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив про посилення підтримки України й плани підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців до кінця року.

Про це він сказав виданню Sky News, повідомляє “Європейська правда”.

“Наша мета — підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців. Тому я не думаю, що британська рішучість похитнеться. І ми стоятимемо пліч-о-пліч з українцями”, — наголосив Шаппс.

Йдеться про так звану Interflex, яка діє у Великій Британії з кінця червня 2022 року і передбачає навчання для українських військових від 10 країн-союзниць.

Окрім цього, Шаппс заявив про посилення підтримки України.

“Я щойно оголосив про десятки тисяч додаткових боєприпасів, загальна кількість яких вже становить близько 300 тисяч, і ми надамо величезну кількість додаткової підтримки і обладнання до кінця цього року”, — підкреслив міністр оборони.

Читайте також:
Вишкіл у Британії пройшли вже 18 тисяч українських воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна