“Це новий рівень нашої єдності”: підсумки зустрічі Зеленського і Байдена

Президент США Джо Байден під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Америка залишається відданою підтримці зусиль України щодо захисту від російського вторгнення.

Про це він сказав у Білому домі 21 вересня.

“На початку цього тижня на Генеральній Асамблеї ООН я чітко дав зрозуміти, що жодна нація не може бути по-справжньому захищеною у світі, якщо ми не станемо на захист свободи України перед обличчям російської жорстокості та агресії. Ось чому ми зібрали коаліцію з понад 50 країн − 50 країн, щоб допомогти Україні захистити себе. Це має вирішальне значення”, – сказав президент США.

Байден наголосив, що Штати розпочали процес “формалізації наших довгострокових зобов’язань щодо безпеки України” разом з іншими лідерами G7 та іншими міжнародними партнерами, і саме тому вони підтримують “справедливий і тривалий мир, який поважає суверенітет України та її територіальну цілісність”.

Президент США вкотре високо оцінив “величезну хоробрість” народу України.

“Це надихнуло світ, дійсно надихнуло світ рішучістю захищати ці принципи, і разом з нашими партнерами і союзниками американський народ сповнений рішучості зробити все можливе, щоб світ був з вами”, − заявив Байден.

Зустріч Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена в Білому домі 21 вересня 2023 року. Фото: пресслужба президента України

Своєю чергою Володимир Зеленський, підбиваючи підсумки візиту у Вашингтон, назвав його “дуже важливим”, а результати – “дуже вагомими”.

Він розповів у зверненні: “Зустріч із Президентом Байденом, із його командою. Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби. І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю.

Це новий рівень нашої єдності! Копродукція в «оборонці» зі Сполученими Штатами – це історична річ. Нова промислова база, нові робочі місця – для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО. Готуємося створити нову оборонну екосистему разом зі Сполученими Штатами, щоб виробляти зброю, щоб разом іще більше посилити свободу й захист життя.

Це матиме глобальні позитивні результати. Дякую, пане Президенте Байдене!

Дякую Конгресу – обидві партії, обидві палати. Сьогодні почав день у столиці Америки саме з Конгресу – дуже відвертих, детальних розмов. Я відчув довіру – довіру, яка завжди є основою єдності. Чіткі відверті запитання членів Палати представників та сенаторів. Прямі відповіді.

Зустріч Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена в Білому домі 21 вересня 2023 року. Фото: пресслужба президента України

Були зустрічі сьогодні й у Пентагоні – важливі розмови про оборонну підтримку”.

Читайте також:
Після Конгресу й Пентагону Зеленський приїхав на зустріч із Байденом у Білий дім

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна