Диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер у Підмосковʼї, – ГУР МОУ

На військовому летовищі “Чкаловський” у Московській області Росії 18 вересня сталася диверсія, унаслідок якої суттєвих пошкоджень зазнали два літаки та один гелікоптер ЗС РФ. Інцидент розслідує група слідчого комітету Росії.

Про це 20 вересня повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах — на аеродромі базуються урядові літаки, так звані “літаки судного дня” та спеціальні літаки (літаки-розвідники)”, – розповіли у відомстві.

Невідомі особи заклали вибухівку та підірвали літаки Ан-148 та Іл-20, а також вертоліт Мі-28Н на аеродромі, який ретельно охороняється.

Обидва літаки належать до 354-го авіаполку спеціального призначення, а вертоліт раніше активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один літак Ан-148, що перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Літаки не підлягають швидкому відновленню, пише пресслужба ГУР.

Каральні органи Росії шукають диверсантів та намагаються обмежити поширення в місцевих ЗМІ інформації про цю подію.

Нагадаємо, в серпні внаслідок удару дрона по авіабазі “Сольци” в Новгородській області РФ згорів російський ракетоносець Ту-22М3.

Читайте також:
У Воронезькій області РФ розбився винищувач Су-34

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна